...
zaq:

bok a prostokąta przedstawionego na rysunku ma długość
b)4
√3
c)2
d)2
√3
7 kwi 12:06
Aga1.: b
7 kwi 13:02
iiiiiiiiii: a możesz Ago pokazać
7 kwi 14:17
Darth Mazut: Podpowiem, że każdy z 4 trójkątów w tym prostokącie jest równoramienny

... no i dalej
Pinokio idzie sam
7 kwi 14:21
Eta:

ΔASD jest
równoboczny o boku dł. 4
| | a | | 4√3 | |
|
| = |ES|= h(ΔASD)= |
| = 2√3 |
| | 2 | | 2 | |
to: |AB|= a= 2*2
√3=
4√3
7 kwi 14:34
iiiiiiiiii: | | 4√3 | |
no właśnie doszedłem także do tych |
| ale później już oznaczeń i spostrzegawczości |
| | 2 | |
zabrakło ,,, wielkie dzięki śliczny rys.
7 kwi 15:33
Eta:
7 kwi 15:57