matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometryczne
ar:
Witam. Mam pytanie.
3
Mamy równanie: 3sin|2x|=
2
1
sin|2x|=
2
π
sin|2x|=sin(
)
6
Co z tym dalej?
7 kwi 12:05
ICSP:
dalej tak jak zwykle
π
|2x| =
+ 2kπ ; k∊ Z
6
5π
|2x| =
+ 2kπ ; k ∊ Z
6
7 kwi 13:28
ar:
5π
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego
? Nie wiem, coś mi musiało wypaść z głowy i nie mogę
6
ogarnąć...
7 kwi 20:42
ar:
Nie było pytania...
7 kwi 21:17