kombinacje
zbk : w klasie 1a liczącej 25 uczniów wszyscy uczęszczają na zajęcia pozalekcyjne .Każdy uczeń wybrał
tylko jedno koło zainteresowań
koło matematyczne biologiczne fizyczne
dziewczęta 3 5 1
chłopcy 6 2 8
Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia −losowo wybrany uczeń jest chłopcem lub losowo wybrany
uczeń uczęszcza na zajęcia z fizyki
proszę o pomoc i czy moc Ωbędzie 25?
7 kwi 11:39
ania: Ω=25
A−losowo wybrany uczeń jest chłopcem A=16
B− losowo wybrany uczeń uczęszczający na zajęcia z fizyki B=9
Mam nadzieje że o to chodziło
7 kwi 14:50