potęgi pierwiastki
Pralinek : Wyrażenie 2{50} − 4{8} zapisane w postaci jednej potęgi wynosi:
A. 23/2
B 2{1/2}
C 2−1
D 41/2
Poprawna jest odpowiedź A (według odpowiedzi w książce) Tylko na jaki sposób to wyszło nie
mogę dojść !
7 kwi 00:18
Grzesiu: Masz tak 2√50 − 4√8 = 2 √25 x 2 − 4 √4x2 = 10√2 − 8√2 = 2√2 = 21 x 21/2 = odp
A
7 kwi 00:39
Pralinek : no własnie nie bardzo bo 1x1/2= 1/2 a nie 3/2
7 kwi 00:45
kylo1303: wykladniki poteg o tej samej podstawie sie dodaje a nie mnozy...
7 kwi 01:00
Pralinek : o cholerka rzeczywiście

zwracam honor i dzięki za pomoc
7 kwi 01:24
kylo1303: Nie ma problemu, kazdemu zdarza sie pomylic
7 kwi 01:25