Wielomiany...
Krzysiek: Moze mi ktos to rozpisac bo juz sie pogubiłem

i nie wiem jak to zrobic...
Reszta z dzielenia wielomianu W(x) przez wielomian Q określony wzorem Q(x)= x
4+x
3−x−1 wynosi
x
3+x
2+x+2. Wyznacz resztę z dzielenia wielomianu W(x) przez x
2−1
6 kwi 23:45
Godzio:
Krzysiek, nie zaśmiecaj innych tematów ...
W(x) = H(x)(x4 + x3 − x − 1) + x3 + x2 + x + 2
W(x) = G(x)(x2 − 1) + ax + b
W(1) = 13 + 12 + 1 + 2 = ...
W(−1) = (−1)3 + (−1)2 + (−1) + 2 = ...
Rozwiązuj
7 kwi 00:04
Krzysiek: ok dzieki
7 kwi 00:12