matura - proszę o pomoc w ocenie zadania
matroz: Witam.
Właśnie napisałem sobie maturę z matematyki rozszerzonej maj 2010. Nie wiem ile sobie
przydzielić punktów za rozwiązanie zad. 7. podaję link z rozwiązaniem:
http://www.zadania.info/8508909
chodzi mianowicie o to, że po wyliczeniu z delty możliwych współrzędnych x dla punktu C,
odrzuciłem x
c=−3 (wydawało mi się że to niemożliwe) i zostawiłem x
c=5, po czym obliczyłem
dla niego y
c=6 i zapisałem C=(5;6). nie uwzględniłem C=(−3,−2). Ile dostałbym punktów? 5?