matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
end
end:
CHEMIA 1. Podaj nazwy systematyczne związków: Br CH
3
↑ ↑ CH
2
=C−C=C−C−CH
3
↑ ↓ ↑ CH
3
3 kreski 2,2−dimetylo−5−bromoheks−5−en−3−yn Cl ↑ CH
3
−C=C−CH−CH−CH=CH
2
↑ ↓ ↑ C
2
H
5
↑ 3 kreski 3−chloro−4−etylopent−1−en−5−yn Czy dobrze podpisane
6 kwi 20:44