zadanko :)
Skropka: siemanko

pomożecie ?
Sprawdź, czy punkt P(−1,3) jest punktem przecięcia się prostych o równaniach y=2x+5 oraz −y+4=0
6 kwi 20:03
firi: Zrób układ równań i sprawdź czy x=−1, a y=3...
6 kwi 20:06
Skropka: tyle że jestem zielona w tych sprawach

możesz mi pomóc ?
6 kwi 20:07
ZKS:
Przecież funkcja y = −4 nigdy nie będzie miała rzędnej równej 3 więc punkt P nie jest punktem
przecięcia.
6 kwi 20:11
ZKS:
Tam powinno być y = 4.
6 kwi 20:11
Skropka: ... oraz x−y+4=O
6 kwi 20:12
ZKS:
Zapisz w końcu porządnie jak to powinno wyglądać.
6 kwi 20:14
Skropka: Sprawdź, czy punkt P(−1,3) jest punktem przecięcia się prostych o równaniach y=2x+5 oraz
x−y+4=0
6 kwi 20:19