okrąg
Ada: Ile punktów wspólnych ma okrąg o równaniu (x+2)2+(y−1)2=9
a)z osią OX
b)z prostą y=−2
6 kwi 20:00
konrad: a) podstaw 0 pod y
b) podstaw −2 pod y
6 kwi 20:09
ZKS:
Jeżeli Δ > 0 masz 2 punkty wspólne
jeżeli Δ = 0 masz 1 punkt wspólny (styczna)
Δ < 0 brak punktów wspólnych.
6 kwi 20:13
Skropka: w a) mi wyszło x2+4x−4=0 z czego Δ=32 czyli dwa punkty wspólne w a)
dobrze?
6 kwi 20:22
Ada: ok dzięki

chyba dobrze
6 kwi 20:23
Mila: S(−2,1) współrzędne środka okręgu, r=3
odległość od osi OX ?
Odległość od prostej y=−2 ? i nic nie trzeba w tym zadaniu liczyć.
6 kwi 22:12