matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
lunaa :
hej jak obliczyć taką całke
1
x
2
sin
1
x
dx
6 kwi 19:48
ZKS:
1
1
1
∫
sin
dx = − ∫ sint dt = cost + C = cos
+ C
x
2
x
x
1
= t
x
dx
= −dt
x
2
6 kwi 19:52