matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Aleksandra:
Liczby 4,x,9 sa kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego. Liczba x jest równa?
6 kwi 19:41
ZKS:
x
2
= 4 * 9
6 kwi 19:44
Ada:
x=6
6 kwi 19:48
ZKS:
Nie bo x = ±6.
6 kwi 19:52