fdsa
Kasia: Zdarzenia A i B są podzbiorami zbioru zdarzeń elementarnych Ω pewnego doświadczenia losowego.
Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A'∩B, jeżeli prawdopodobieństwa zdarzeń A i A∪B są równe
odpowiednio 0,3 i 0,9,
6 kwi 19:39
wmboczek: P(B)=P(A∪B)−P(A)+P(A∩B)
P(B)=P(A∩B)+P(A'∩B)
P(A'∩B)=0,9−0,3=0,6
6 kwi 19:48
Kasia: Nie do końca rozumiem to zadanie. Myślałem, że rozumiem własności prawdopodobieństwa, ale teraz
całkiem sobie pomieszałam. W kiełbasie jest odpowiedź końcowa P(A'∩B)=0,7−0,3=0,5.
Jak rozwiązywałam sama, wyszło mi 0,6. Rozwiązałeś Ty, wyszło 0,6. Patrzę do książki, wyszedł
nie dość że inny wynik, to jeszcze 0,7−0,3=0,4 a nie 0,5 (


?)
6 kwi 20:04
Kasia: ponawiam
7 kwi 19:19