matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Jola:
Rozwiąż |x|−y=1 x
2
+(y+1)
2
=8
6 kwi 17:50
nieokiełznany:
dla x < 0 −x − y = 1 ⇒ y = −x − 1 x
2
+ (y + 1)
2
= 8 ⇒ x
2
+ (−x − 1 + 1)
2
= 8 dla x ≥ 0 x − y = 1 ⇒ y = x − 1 x
2
+ (y + 1)
2
= 8 ⇒ x
2
+ (x − 1 + 1)
2
= 8
6 kwi 17:56