matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Anetka:
Nie wiem jak obliczyć takie zadanie : Niech A,B∊Ω. Jeśli P(A)=1/2, P (B)= 1/3 oraz zdarzenia A i B się wykluczają, to P (A/B)= ? Proszę o jakąś podpowiedż
6 kwi 17:17
proxx:
przejrzyj zadanka skoro nie rozwiązywać
powinnaś wpaść na pomysł
https://matematykaszkolna.pl/strona/1747.html
6 kwi 17:20