Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania ;)
Anetka: Ze zbiorów A={1,2,3} i B={4,5,6} losujemy po jednej liczbie. Prawdopodobieństwo tego,że
wylosujemy dwie liczby parzyste jest równe....
Proszę o pomoc w rozwiązniu tego zadania
6 kwi 17:14
Mia: omega = 3*3=9
A=1*2=2
6 kwi 17:26
Hary: źle
6 kwi 17:27
tylkoJa: Ω=3*3=9
P(X) −>żeby nie dublować, że od A = ?
X={(2,4),(2,6)}=2
P(X)=2/9
ok?
6 kwi 17:27
Anetka: Dzięki

odpowiedż się zgadza
6 kwi 17:32
tylkoJa: proszę, cieszę się bardzo, że zgadza się, bo sama obecnie 'rozkminiam' prawdopodobieństwo i jak
widać dobrze mi idzie =)
6 kwi 17:34