matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Maciej:
Witam! Rozwiąże to ktoś dla mnie? Będę wdzięczny.
3
2
0
−3
1
9
a)
=
3
1
8
1
b) 64
−
4
: [
]
4
*4
−
5
=
32
c) sin
2
20
s
t
o
p
n
i
+sin
2
70
s
t
o
p
n
i
=
6 kwi 15:55
Maciej:
6 kwi 16:13
Marcela:
3
1
a)
=3
1
− 3
18
= 3
−17
3
18
6 kwi 16:25
Przewiduje pokój:
Marcela
nie dobijaj mnie
6 kwi 16:29
Ajtek:
Skąd to się wzięło
Marcela
?
3
20
−3
19
3
18
(3
2
−3)
=
=....
3
18
3
18
6 kwi 16:30
Maciej:
co dalej
6 kwi 16:32
Maciej:
6 kwi 16:38