Przedstaw wzorem ogólnym y=ax^2+bx+c funkcję:
Ola: Przedstaw wzorem ogólnym y=ax2+bx+c funkcję:
y=4(x+1)2+3
y=−1/3(x+2)2
y=−(x−4)(x+1/2)
jak to się wymnażało, jeśli mamy liczbę przed nawiasem, a nawias do kwadratu/sześcianu etc?
proszę o rozwiązanie trudniejszego przykładu, coś na wzór dla mnie, dzięki!
6 kwi 15:35
Ola: Proszę o pomoc, naprawdę potrzebna.
6 kwi 15:41
P3k =): najpierw pierwsze y zacznij od wzoru skróconego mnożenia
w drugim to samo
a w trzecin każda liczba przez siebie
6 kwi 15:43
Ola: dziękuję!
6 kwi 15:51
P3k =): nie ma sprawy
6 kwi 15:54