potrzebuje pilnie pełne rozwiazania do paru zadan:
ula99br: potrzebuje pilnie pełne rozwiazania do paru zadan:
1)Wyznacz liczbe wyrazów ciagu an=−2n+100 które sa nieujemne
2)w ciagu arytmetycznymwyraz pierwszy jest równy −2 róznica tego ciagu jest równa 3. Oblicz ile
kolejnych poczatkowych wyrazów tego ciagu nalezy dodac aby ich suma była równa3575 3)Promien
okregu wpisanego w trójkat równoboczny jest równy2√3. Oblicz obwód tego trójkata 4)Sprawdz czy
punkt P(−1,3) jest punktem przeciecia sie prostych o równaniach y=2x+5 oraz x−y+4=0
5)oblicz na ile sposobów Ala i Bartek moga usiasc na dwóch sposród pieciu miejsc w kinie
6)Przekatna szescianu ma długosc 10cm. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego szescianu
6 kwi 15:21