matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wzór wielomianu!!!
Ola:
Dany jest wielomian W(x)=2x
3
−x
2
+3x−10
√
3
+20. Wyznacz wzór wielomianu: a. V(x)=W(2x); b. V(x)=W(x+
√
3
) pomocy!
6 kwi 15:16
konrad:
a) podstawiasz 2x w miejsce x b) analogicznie
6 kwi 15:21