matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż
TMK:
Wykaż, że zachodzi równość : a)
√
13−4
√
3
−
√
4(7−4
√
3
)
=3 b)
√
9−4{2}
+ 1 =
4
√
2
c)
√
6−2
√
5
+ 2(
4
√
5
+1)=(1+
4
√
5
)
2
d)
√
2
−1
√
2
+1 =
3
√
5
√
2
−7
5
√
2
+7
6 kwi 15:14
TMK:
.
6 kwi 15:55
Przewiduje pokój:
zawijaj do wzorów skróconego mnożenia
6 kwi 16:11