matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz współczynnik a oraz b wielomianu
Liv:
Wyznacz współczynnik a oraz b wielomianu W(x)=ax
3
+bx
2
+3x−4, wiedząc, że W(1)=−1 i W(−2)=−34 Kto pomoże w zrozumieniu i rozwiązaniu?
6 kwi 15:03
Jack:
zerknij tu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1788.html
6 kwi 15:07