matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
Aga:
W(x)=3x
3
−2x
2
−9x+6 rozłóż wielomian na czynniki
6 kwi 14:23
Przewiduje pokój:
3x
3
− 2x
2
− 9x + 6 = x
2
(3x−2) − 3(3x−2) = (x−
√
3
)(x+
√
3
)(3x−2)
6 kwi 14:28