Przekształcenie funkcji
David: Dobrze zrobiłem? Bo mi wykres nie wychodzi 9*3
1−x+2 = 3
2*3
1−x+2 = 3
2−2x+2
6 kwi 12:46
Skipper:
oczywiście, że ....Żle −:(
6 kwi 12:48
David: a możesz powiedzieć jak powinno być ?
6 kwi 12:50
Ole:
Tak oblicza się wykładniki potęg:
32 * 31 = 3*3*3 = 33
6 kwi 12:50
David: powinno być 3
2−x+2
6 kwi 12:53
Ole:
Nie! bo 2+1=3
6 kwi 12:55
David: ach no tak xD sorki, jeszcze tylko jedno pytanko. potem zaczynam rysować funkcje od (13)x
tak? i potem translacja o wektor 2,2 czy −2,2 ?
6 kwi 12:59
David: znaczy −3,2 czy 3,2 ?
6 kwi 13:01
David: Dzięki
6 kwi 13:13