matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mam do narysowania ten wykres: 8*2^x-4
David:
Mam do narysowania ten wykres: 8*2
x
−4 ale nie wiem co z tą 8 zrobic?
6 kwi 12:12
Alkain:
Podpowiedź 8=2
3
6 kwi 12:15
David:
8*x
x
−4=2
3
*2
x
−4=2
x+3
−4 tak?
6 kwi 12:22
David:
6 kwi 12:26