ostrosłup v i Pc
ada: hej mam prośbę rozwiąże mi ktoś te zadanie? bo nie wiem czy dobrze zrobiłam a uczę się na
poprawe spr
krawędź boczna ostrosłupa prawidłowego trójkątnego ma długość 12pierwiastkaz3 i tworzy z
wysokością ostrosłupa kąt miary 45st. oblicz objętość i ppole calkowite tego ostrosłupa
dziękuje bardzo
6 kwi 11:21
Skipper:
... napisz ... sprawdzimy −
6 kwi 11:26
ada: dziwne wyniki mi wyszły...
x = 12pierwiastaz3
a= 12pierwiastkaz3
H= 2 pierwiastka z 216
Małe h nie wiem jak obliczyć
6 kwi 11:30
Skipper:
H=IACI ... a jedncześnie H
√2=12
√3 ... itd −
6 kwi 11:52