matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
praca kontrolna
adrianna21:
Napisz równanie okręgu symetrycznych do okręgu (x−4)2+y2=4 względem prostej y=2x+2 Moje rozwiązanie (x−4)2+y2=4 x2−16+y2=4 delta=a*b*c delta 1*(−16)2*2=4 delta= 16 delta=4 Oto chodzi czy jeszcze inaczej?
6 kwi 10:59