czy mógłby mi ktoś sprawdzic to zadanie proszę
marta: prosze o pomoc jeszcze wtym zadaniu
marta: zależnosc miedzy kosztem K (w zł) przechowywania pewnego towaru w chłodni ,a temperaturą
t (w
st C) mozna opisać za pomocą wzoru K (t)=−0,2 t2 − t + 100, gdzie t należy <−8,5>. Określ
temperaturę , dla której koszt przechowywania towaru jest największy i podaj ,ile wynosi ten
koszt.
6 kwi 01:25kylo1303: Policz wspolrzedne wierzcholka (wykres to parabola z ramionami
skierowanymi w dol. Najwieksza
wartosc K bedzie w wierzcholku)
6 kwi 01:28marta: bardzo dziękuję za pomoc
6 kwi 01:32marta: delta 81
xw −p= −2,5 temp
yw −q= 101,25 koszt czy tak miało być?
6 kwi 01:54