pilnie prosze o pomoc
marta: zbiór (o,&) \ {2} jest dziedziną funkcji; a. y=pierwiastek z x2 dzielone na x−2
b. y=wartość bezwzgledna z 1dzielone na x−2
c.y=1 dzielone na x−2za ułamkiem dodac pierwiastek z x
d. y= 1 dzielone na pierwiastek z xpoza ułamkiem +1 dzielony na x−2
6 kwi 00:07
6 kwi 00:13
Eta:
odp: d)
| | 1 | | 1 | |
y= |
| + |
| D: x>0 i x −2≠0 ⇒ x>0 i x≠ 2 |
| | √x | | x−2 | |
to: D=(0,
∞)\{2}
6 kwi 00:17
marta: Eta dzieki ale ciekawe jak to zrobiłas?
6 kwi 00:23
marta: juz wiem
6 kwi 00:24