Bardzo potrzebne!!!
Pilne!!!!: Rozwiąż:
| 1 | | 1 | | 2x | | 4x3 | | 8x7 | |
| − |
| − |
| − |
| − |
| |
| x−1 | | 1+x | | 1+x2 | | 1+x4 | | 1+x8 | |
5 kwi 22:11
AdaMs: Zrób wspólny mianownik i potem odejmij licznik i po sprawie
5 kwi 22:35
Pilne!!!!: a możesz zrobić ten wspolny mianownik?
5 kwi 22:38
Pilne!!!!: bo ja kminie i nie moge wykminić
5 kwi 22:38
Pilne!!!!: Da ktoś radę?
6 kwi 10:39
Skipper:
a nie pomyliłeś znaków

?
6 kwi 10:41
Pilne!!!!: masz rację powinno być tak:
| 1 | | 1 | | 2x | | 4x3 | | 8x7 | |
| − |
| − |
| − |
| − |
| |
| 1−x | | 1+x | | 1+x2 | | 1+x4 | | 1+x8 | |
6 kwi 10:50
Skipper:
... dodawaj kolejno −
6 kwi 10:54
Ole:
Wspólny mianownik to 1−x16
6 kwi 10:55
Pilne!!!!: a możecie to rozpisać troche?
6 kwi 10:58
Skipper:
| | 2x | | 2x | | 4x3 | |
... |
| − |
| = |
|
|
| | 1−x2 | | 1+x2 | | 1−x4 | |
| | 4x3 | | 4x3 | | 8x7 | |
... |
| − |
| = |
| ... itd −  |
| | 1−x4 | | 1+x4 | | 1−x8 | |
6 kwi 11:01
Pilne!!!!: dzięki wielkie.
6 kwi 11:06
Skipper:
| 8x7 | | 8x7 | | 8x7(1+x8)−8x7(1−x8) | |
| − |
| = |
| =
|
| 1−x8 | | 1+x8 | | 1−x16 | |
| 8x7(1+x8−1+x8) | | 16x15 | |
| = |
| |
| 1−x16 | | 1−x16 | |
6 kwi 11:12