jak zrobic
sprawdzcie czy dobrze: kto pomorze jak zrobić
problem:
rozwiąż nierówność
a) x2 ( 2 to do kwadratu) + 4x − 21 ≥ 0
b) 6x2 ( 2 to do kwadratu) − x − 1 < o
Daną funkcję sprowadź do postaci kanonicznej oraz rozłóż na czynniki liniowe: y = x2 ( 2 to do
kwadratu) − 5x − 6
Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji
f(x) = x2 ( 2 to do kwadratu) + 6x − 7 w przedziale <−4,2>
Podaj współrzedne wierzchołka paraboli będącej wykresem funkcji:
f(x) = 1/2 (ułamek) (x − 2 ) do kwadratu + 2
5 kwi 21:27
Mateusz:
Pomo
rze to nazwa regionu na północy Polski(i nie tylko ) to tak przy okazji

Tu
https://matematykaszkolna.pl/strona/i7.html masz wszystko łącznie z przykładami a jak masz zrobione to napisz odpowiedzi to sie
sprawdzi czy dobrze
5 kwi 21:33