sprawdzcie czy dorze
sprawdzcie czy dobrze: daną funkcje sprowadz do postaci kanonicznej oraz rozłuż na czynniki liniowe
y=x2 − 5x−6
Δ=49
p=5/2
g=−49/4
dobrze jest czy zle
jak rozłożyć na czynniki liniowe
5 kwi 21:16
AdaMs: x jest 2 czy nie?
5 kwi 21:25
sprawdzcie czy dobrze: tak
5 kwi 21:27
AdaMs: jeżeli jest takie równanie x
2−5x−6 to Δ jest zła.
Δ=(−5)
2−4*1*(−6)
Δ=25−24=1
pΔ=1
5 kwi 21:30
AdaMs: sry masz dobrze
5 kwi 21:30
AdaMs: mój błąd xd
5 kwi 21:30
sprawdzcie czy dobrze: dzieki
5 kwi 21:34
sprawdzcie czy dobrze: jak rozłożyć to na czynniki liniowe
5 kwi 21:35
pigor: ...np. tak :
x2−5x−6= x
2−6x+x−6=x(x−6)+1(x−6)=
(x−6)(x+1) . ...
5 kwi 21:39
sprawdzcie czy dobrze: aha nie sądziłam żę tak
5 kwi 21:42