jak to zrobic mecze sie cały czas
problem: rozwiąż równanie
a) 2x2 ( 2 to do kwadratu) +7x + 3 = 0
b) 100x2 ( 2 to do kwadratu) − 81 =0
rozwiąż nierówność
a) x2 ( 2 to do kwadratu) + 4x − 21 > 0 ( >większe bodź równe od 0)
b) 6x2 ( 2 to do kwadratu) − x − 1 < o
Daną funkcję sprowadź do postaci kanonicznej oraz rozłóż na czynniki liniowe: y = x2 ( 2 to do
kwadratu) − 5x − 6
Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji
f(x) = x2 ( 2 to do kwadratu) + 6x − 7 w przedziale <−4,2>
Podaj współrzedne wierzchołka paraboli będącej wykresem funkcji:
f(x) = 1/2 (ułamek) (x − 2 ) do kwadratu + 2
5 kwi 20:20
Eta:
Oczekujesz poprawnej odpowiedzi? Napisz poprawnie treść zadań!
5 kwi 20:34
AdaMs: równanie:
a)Δ=49−24=25
pΔ=5
x1=−3
x2=−1/2
5 kwi 20:35
AdaMs: nierówności:
a) Δ=100
pΔ=10
x1=−7
x2=3
Odp:x∊(−∞,−7)∪(3,+∞)
b)Δ=25
pΔ=5
x1=−1/3
x2=1/2
Odp:x∊(−∞,−1/3)∪(1/2,+∊)
5 kwi 20:44