matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest wielomian
szymek:
F(1)*F(−1)
Dany jest wielomian F(x) = x
4
−x
3
+x
2
+x−4. Oblicz Wartość Wyrażenia
F(0)
i czy mógłby ktos zobaczyc czy dobrze wykonalem poprzednie zadanie.
https://matematykaszkolna.pl/forum/138149.html
5 kwi 18:09
ZKS:
To policz: F(1) = F(−1) = F(0) =
5 kwi 18:12