matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie macierzowe
kamil:
Rozwiąż równanie macierzowe AX+XA
T
=I
2
jakby ktoś umiał wytłumaczyć byłbym wdzięczny
5 kwi 17:59
kamil:
gdzie : A= −2 3 0 −4
5 kwi 18:02
kamil:
czy powinienem to przekształcić następująco: x(A+A
T
)=I
2
x=I
2
*(A+A
T
)
−
1
bardzo prosze o pomoc
5 kwi 18:11
kamil:
jakaś wskazówka ?
5 kwi 20:57