matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkt
ola:
Punkt A'=(−a+2,4) jest obrazem punktu A=(−5,b+3) w symetrii względem osi Ox.Wyznacz a i b
5 kwi 17:34
Beti:
x
A'
= x
A
−−> −a+2 = −5
a = 7
y
A'
= −y
A
−−> 4 = −(b+3) dokończ
5 kwi 17:39