rozwiąż równanie wielomianowe
ami: Adka: Proszę was pomóżcie mi rozwiąac te zadania bo ja niechodze do szkoły z powodu choroby
tylko mam
nauczanie indywidualnne w domu i pani mi jak to tłumaczyla to nic z tego nie rozumiem a jutro
che mi zrobic sprawdzian może jakbym chodziła do szkoły to w szkoel zawsze by mi ktos
wytłumaczył i bym to zrozumiała a takto nie mam szans.Prszę was bardzo w pomoc.
a)−4x(x−3)(x−√2)(x+4)=0
b)6x2 (x+2)4(x−3)3=)0
c)9x2(x2−4)−49(x@−4)=0
d)3x3−2x2−9x+6=0
e)x3−x2=0
f)9x3+18x2−16x−32=0
g)9x3+27x2−25x−75=0
h)27x3+27x2−25x−25=0
i)(x+1)3=27
5 kwi 16:22
Skipper:
prócz" tłumaczenia Pani" jak to określasz ... masz zapewne podręcznik. Sprawdź czy ma
"porozcinane" kartki −
5 kwi 16:26
ami: Nie ma
5 kwi 16:28
5 kwi 16:30