Potęgi
Habza: Help mam problem z potęgami

Jak to rozwiązać
| | 2 | | 2 | | 1 | | 1 | |
(3 do potęgi |
| − 2 do potęgi |
| )( 3 do potęgi |
| + 2 do potęgi |
| ) |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
16 kwi 15:22
tim: Zapisz jakoś porządnie:
(3
23 − 2
23)(3
13 + 2
13)
16 kwi 15:52
Habza: tak dokładnie ale nie mogłem zapisać w ten sposób>
16 kwi 15:58
tim: To mamy:
(3√32 − 3√22)(3√3 + 3√2) =
(3√9 − 3√4)(3√3 + 3√2) =
3√9*3 + 3√9*2 − 3√4*3 − 3√4*2 =
3 + 3√18 − 3√12 − 2 = 3√18 − 3√12 + 1
16 kwi 16:01
Habza: Wielkie dzięki
16 kwi 16:03