całka
daro92:
Znam wynik, ale jak do niego dojsc. Jaki wzor wchodzi tutaj w gre ? Pomoze ktos?
5 kwi 15:26
daro92:
5 kwi 15:56
ZKS:
Zwykły wzór:
| | 1 | |
∫xndx = |
| xn + 1 dla n ≠ −1 |
| | n + 1 | |
5 kwi 16:41
daro92: stosujac ten wzor wychodza glupoty : /
5 kwi 17:14
ZKS:
To zapisz te swoje głupoty to znajdzie się błąd.
5 kwi 17:24
qwert:
Czemu tak mi wychodzi ?
12 kwi 11:34
12 kwi 11:53
pepek: | | x−3 | | 1 | |
∫x−4dx= |
| +c= |
| +c |
| | −3 | | −3x−3 | |
12 kwi 11:58
pepek: oczywiscie w potedze x bez minusa
12 kwi 11:58
qwert: kurde, dzieki wielkie!
12 kwi 11:59