matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
t@mi:
turysta wyjechal z miastaA do B z predkoscia 60km/h, po 45min zmniejszyl predkosco 10km i zajechal na miejsce pol godziny pozniej. jaka byla odleglosc miedzy miastami A i B
16 kwi 15:16
Basia:
s = v*t
3
przez t
1
=45 min =
h jechał z v
1
=60
4
1
przez t
2
=
jechał z v
2
=50
2
s
1
= v
1
*t
1
s
2
= v
2
*t
2
s = s
1
+s
2
16 kwi 16:34