wektory, geometria analityczna
bili: Obliczyc katy w trójkacie A(1,2,0), B(3,1,−2), C(2,−1,3). wektory te sprawy..
5 kwi 11:53
Basia:
oblicz współrzędne wektorów: AB
→ i AC
→
potem policz ich długość; iloczyn skalarny i wyznacznik
| | d(AB→,AC→) | |
sin(∡AB→;AC→) = |
| |
| | |AB→|*|AC→| | |
| | AB→oAC→ | |
cos(∡AB→;AC→) = |
| |
| | |AB→|*|AC→| | |
tak samo potem BA
→ i BC
→ oraz CA
→ i CB
→
tylko nie licz trzy razy niepotrzebnych rzeczy
BA
→ = −AB
→ |BA
→| = |AB
→| itd.
5 kwi 13:06
bili: dziękuje
6 kwi 12:13