Oblicz pole i obiętość sześcianu
rafik: Błagam obliczcie to: Oblicz pole i objętość sześcianu o przekątnej o 6 cm dłuższej od
jego krawędzi
16 kwi 15:16
Basia:
W dowolnym prostopadłościanie
d2 = a2+b2+c2
w sześcianie a=b=c
d2 = 3a2
d = a+6
(a+6)2 = 3a2
podnieś do kwadratu, przenieś na jedną stronę, zredukuj i rozwiąż równanie kwadratowe
(pamiętaj, że a>0)
16 kwi 16:36
Basia:
V = a3 Pc = 6a2
16 kwi 16:37
ACIULECZKA: Pita goras to PEDAL

Ωαααααααα→
16 kwi 16:49
16 kwi 16:51
rafik: Basiu a mogłabyś rozwiązać to równanie bo mi nie wychodzi
16 kwi 19:00