Geometria analityczna
Żeli papą: Wyznaczyć wszystkie punkty prostej y − 2x + 5 = 0, które znajdują się w odległości 7
od prostej y + x − 6 = 0
Nie mam pojęcia jak to zrobić. Gdyby były do siebie prostopadle to było by łatwiej ale nie są i
w tym problem.
5 kwi 10:39
MQ: Wyznacz dwie proste równoległe do y+x−6=0 odległe od niej o 7 i znajdź punkty przecięcia tych
prostych z prostą y−2x+5=0
5 kwi 11:04
Skipper:
albo wprost ... Punkty mają być odległe od prostej (wzór) a jednocześnie spełniać
równanie druiej prostej
5 kwi 11:39
Żeli papą: A te rozwiazania zadziałaja np w R3?
5 kwi 14:51
Żeli papą: Prosiłbym o różne sposoby rozwiązania tego zadania. Zależy mi najbardziej na tych których będę
mógł użyć później do większej ilości wymiarów jak np R3.
5 kwi 20:42
Żeli papą: Zero ciekawych pomysłów?
5 kwi 21:29
Żeli papą: Wiem że potraficie coś nowego wykombinować ; )
5 kwi 23:00
Żeli papą: Podbijam
18 kwi 07:37
Żeli papą: Wychodza mi różne wyniki jak sobie tymi sposobami
18 kwi 08:18
Żeli papą: Robię*
18 kwi 08:19