matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przedstaw trójmian kwadratowy w postaci ogólnej
justynka:
y=−(x−4)2−3 y= −1/2(x−2)2+2
5 kwi 10:17
M:
9 lut 06:01
Jolanta:
y=−(x−4)
2
−3. y=−(x
2
−8x+16)−3 y=−x
2
+8x+19 y=−1/2(x−2)
2
+2 y=−1/2(x
2
−4x+4)+2 y=−1/2x
2
+2x−2+2 y=−1/2x
2
+2x
9 lut 22:13