matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoze ktos
Daga:
Rozwiaz rownanie:3+9+15+......(6n−3)=363
4 kwi 19:55
JJ:
S=363 a
1
=3 r= 6
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
4 kwi 19:56
Eta:
a
1
=3 , r= 6 a
n
= 6n−3 S
n
= 363
a
1
+a
n
*n= 363 i n€ N+
2
dokończ rachunki ............ odp: n= 11
4 kwi 20:00