maturalne
Adel: Chcialam prosić o sprawdzenie,
| | sinα−cosα | | 2sinα−cosα | |
Kąt α jest ostry i |
| = |
| . |
| | cosα | | sinα | |
Oblicz sinαcosα.
sinα
2 − cosαsinα = 2sinαcosα − cosα
2
sinα
2 − 2 sinαcosα + cosα
2 = cosαsinα
(sinα − cosα )
2 = cosαsinα
4 kwi 18:25
Skipper:
...ale nie policzyłaś−
4 kwi 18:30
Adel: ?
4 kwi 18:30
nikon: pierwsza i druga linijka dobrze, potem przenieś stronami oraz skorzystaj z jedynki tryg
4 kwi 18:31
Skipper: sin2α+cos2α=2sinαcosα+sinαcosα
1=3sinαcosα
sinαcosα=1/3
4 kwi 18:34