matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo prosze o pomoc.
Monika:
a)3
x
=9/
3
√
9
b)4
3
x
−
1
=(1/8)
5
−
2
x
4 kwi 17:38
krystek:
a) w potędze liczby 3
1
b) przedstaw wszystko w potędze liczby 2 : podpowiadam np. (
)
5−2x
=(2
−3
)
5−2x
8
4 kwi 17:43