⎧ | 4x + 3y + 5z + t + u = 5 | |
⎨ | y + 5z + t + 5u = 6 | |
⎩ | 4x + 2y + 7u = 10 |
10 | ||
11u = 10 ⇒ u = | , | |
11 |
50 | 16 | |||
y = 6 − 5z − t − | = | − 5z − t | ||
11 | 11 |
29 | 1 | 29 | 8 | 5 | 1 | |||||||
x = | − | y = | − | + | z + | t | ||||||
44 | 2 | 44 | 11 | 2 | 2 |
3 | 5 | 1 | ||||
x = − | + | z + | t | |||
44 | 2 | 2 |
⎧ | x = −344 + 52z + 12t | |
⎜ | y = 1611 − 5z − t | |
⎨ | z∊R | |
⎜ | t∊R | |
⎩ | u = 1011 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |