war.bez.
Ala: Rozwiąż układ równań : 3 = |x| + |y| i 3 = 2|x| + y
4 kwi 14:53
Jack:
stąd:
3=2|y|−y ⇒ y=−1 ∨ y=3 (można to wyliczyć, można narysować albo można zauważyć), czyli:
− dla y=−1
|x|=3−|y| ⇒ |x|= 2 ⇒ x=2 ∨ x=−2
− dla y=3
|x|=3−|y| ⇒ |x|= 0 ⇒ x=0
Zatem (x,y)∊{(2,−1),(−2,−1),(0,3)}
4 kwi 15:03
Święty: 2|x|=3−y
6=3−y+2|y|
y≥0
6=3−y+2y
y=3
y<0
6=3−3y
y=−1
|x|=0 lub |x|=2
x=−2 lub x=2 lub x=0
Odp. (0,3), (2,−1) , (−2,−1)
4 kwi 15:05
Misio:

Parabole tańczą tańczą tańczą tańczą, parabole tańczą tańczą raz dwa trzy a delta paczy paczy
paczy paczy, delta dobie paczy paczy raz dwa trzy.
ΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔΔ
4 kwi 15:05