matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
aneta:
sin alfa * cos alfa = 1/7 . oblicz sin alfa + cos alfa...
4 kwi 12:31
Aga1:
sin
2
α+cos
2
α=1 −−−jedynka trygonometryczna. (sinα+cosα)
2
−2sinαcosα=1
2
(sinα+cosα)
2
=1+
7
9
Isinα+cosαI=
√
7
sinα+cosα=..lub ... dokończ
4 kwi 12:38