?
Patryk:

jak zalezsc promień okręgu opisanego na tym trójkącie ?
4 kwi 10:02
4 kwi 10:04
JJ:

a=30 b=60 c=45 d=45
a+b+c+d=150

g= 6
√2
4 kwi 10:16
JJ: jak dla mnie d= 6√3
4 kwi 10:21
JJ: tzn promień
4 kwi 10:22
JJ: może ktoś spr ?
4 kwi 10:23
Patryk: mi wychodzi ze r=6√2
4 kwi 10:24
JJ: jak masz odp to spr. albo pokaż swoje rozwiązanie
4 kwi 11:20
Aga1.: R=6√2
Patryk masz dobrze.
4 kwi 15:19
Patryk: dzieki
4 kwi 16:24
JJ: jak znaleść promień okręgu opisanego na tym trójkącie ?
promień czyli odcinek IabI tak ?
4 kwi 19:47
JJ: up
4 kwi 19:52
JJ: a moze ktos mi pokazac jak doszedl do tego wyniku ?
4 kwi 19:53
JJ: up
4 kwi 19:56
nikon: najpierw oblicz boki trójkąta, skorzystaj z kątów w trójkącie
4 kwi 20:00
Aga1.: Najszybciej tak jak
Patrykrozwiązał
IBCI=6
√2−− wynik ten można otrzymać wieloma sposobami , z funkcji trygonometrycznych sin lub
cos, z tw. Pitagorasa lub ze związków w trójkącie prostokątnym równoramiennym.
Następnie z tw. sinusów w trójkącie ABC.
Drugi sposób . obliczyć wszystkie boki dużego trójkąta (a,b,c) i pole trójkąta
4 kwi 21:57